Nieuws

Overzicht nieuws

Beste spelers, ouders en coaches,

Voor aanvang van het seizoen wil LDP Donza (gezien de fusie) graag de contactinfo van haar leden op uniforme wijze updaten. Gelieve hiervoor (verplicht!) het volgende formulier in te vullen:

Het duurt slechts een minuutje, maar is voor ons administratief een grote hulp. Eén formulier per speler of coach, graagWie zich kandidaat stelt voor een tafelfunctie (uiteraard graag zoveel mogelijk!) vult zijn eigen gegevens nog eens apart van zijn speler in. Deadline hiervoor is woensdag 26 juni om 23u59. Een dergelijke oefening heeft natuurlijk slechts nut als iedereen hier aan meewerkt.

Dit bericht werd dit weekend ook al via de ploegverantwoordelijken gestuurd en via de nieuwsbrief. Als je het formulier reeds ingevuld hebt (Bedankt!) hoef je het natuurlijk niet opnieuw in te vullen.

Met vriendelijke groeten,

Fleur  (sportief coordinator)  

  

Wilt u zich al voorbereiden op het nieuwe seizoen?
Breng dan alvast uw medisch attest in orde! 

Het Medisch Attest is nodig om te mogen deelnemen aan wedstrijden en dient dus voor de eerste wedstrijd ingediend te worden bij de ploegafgevaardigde. Tracht dus zeker uw medisch attest te laten invullen door een arts voor de start van het seizoen. 

Download hier het blanco medisch attest

  

Onze website werd aangepast naar het nieuwe logo en kleuren van de fusieclub, vanaf heden kan u de website ook bereiken via ldpdonza.be!

Om de overgang zo vlot mogelijk te laten gaan, kan u voorlopig ook nog gebruik maken van de oude url.

  

Alle foto's van de finales Beker van Oost-Vlaanderen kan u terug vinden in het fotoalbum van de organisatie.

  

Op 23/06/2019 organiseert Kiwanis Gent Gravensteen, waar Philipe De Vleeschauwer voorzitter is, een fietstocht die gecombineerd zal worden met kunstwerken. Dit evenement is georganiseerd voor de sociale doelen van Kiwanis.

U kan starten tussen 13u en 15u aan het OCP in De Pinte, de tocht is 24km lang en heeft 6 tussenstops waar u kunstwerken kan ontdekken in kunstgalerijen en tuinen. 

Informatie voor in te schrijven, kan u vinden in deze flyer.

  

Op 31 augustus zullen we de Family Season Start van LDP en de startdag van Deinze-Nazareth combineren in de eerste gezamelijke startactiviteit van LDP Donza!

Op deze dag zullen alle individuele foto's en ploegfoto's gemaakt worden, daarnaast voorzien we heel wat animatie en de mogelijkheid om iets te blijven eten en drinken.

Noteer de datum dus alvast in uw agenda, meer informatie volgt in de komende weken.

  

Naast de sportieve prestaties in de competitie van heel wat ploegen, zijn er ook 2 ploegen die zich konden plaatsen voor de finale van de Beker van Oost-Vlaanderen (BOV). Daarnaast konden ook 2 ploegen van Deinze-Nazareth zich plaatsen voor de finales. 

We hopen op uw talrijke aanwezigheid om onze ploegen te ondersteunen! De finales zullen doorgaan in sporthal Bergenmeers (Koedreef 1 - Destelbergen).
 

 • 17/05 - 19u00: Amon Jeugd Gentson M19 - BBC Deinze Nazareth M19
 • 18/05 - 09u30: Tigers Evergem M16 - BBC Deinze Nazareth M16
 • 18/05 - 16u15: BBC Falco Gent G14 - BBC Latem De Pinte G14
 • 18/05 - 18u30: BBC Falco Gent J18 - BBC Latem De Pinte J18

Meer informatie over de finales kan u ook steeds vinden via de website van de organisatie.

We hopen u alvast allen te mogen verwelkomen tijdens deze wedstrijden!

  

Beste spelers, leden en sympathisanten,
Het werd eind vorig jaar al aangekondigd, maar nu is het officieel.

BBC Deinze Nazareth en BBC Latem De Pinte zijn gefusioneerd.
 
Op 8 april werden de nodige formaliteiten met Basket Vlaanderen gerealiseerd.

Een grote en belangrijke stap in de rijke geschiedenis van beide clubs.
 
De reden van de fusie werd reeds verduidelijkt in ons vorig nieuwsbericht, maar we geven graag nog eens de kernpunten weer:

 • Synergie door samenwerking en schaalvergroting
 • Globaal sportief een hoger niveau bereiken
 • Uitbreiding van de regio voor recrutering (voor meisjes en jongens)
 • Antwoord op de hervorming van de jeugdcompetitie
 • Behouden van onze jeugdtalenten tot en met de toetreding tot een seniorploeg
 • Ons vlaggenschip voeden met eigen jeugd
 • Iedere jongere een team aanbieden op elk niveau
 • Een gestructureerde en financieel gezonde club met ambitie blijven
 • Behoud van trainen en spelen in elke bestaande sporthal
  Lees meer...

Op 1 mei organiseren BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte samen een fusie BBQ in de refter van het VTI in Deinze. Dit is een ideaal moment om het seizoen af te sluiten, en elkaar meteen wat beter te leren kennen. 

PROGRAMMA:

Vanaf 09u30 - 3ON3 TORNOOI (inschrijven via email naar jeugdcoordinator@bbcdeinzenazareth.be)
Vanaf 11u - Aperitiefbar
Vanaf 13u - Start Barbecue

BEKERFINALE AA GENT - KV MECHELEN zal getoond worden op GROOT SCHERM

Barbecue voor volwassenen = 3 stukken vlees (saté, worst en snede beenhesp)(18 euro)
Voor de kids tem 12 jaar = worst en kippefilet (13 euro)
De zalm in papillot is verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen, vergezeld van een warme saus.
Alle gerechten zijn voorzien van groenten en frietjes.
Een ijsje wordt voorzien voor iedereen, inbegrepen in de prijs.

Klik hier om u in te schrijven!

  

  

Aanstaande zaterdag (6 april) nodigen we u graag uit om samen met onze heren A hun titel te vieren in het OCP! Vooraf spelen onze heren B, die ook nog steeds op weg zijn naar de titel, daarom vragen we u om zeker ook naar hun wedstrijd te komen en ook de jongens van de B ploeg te steunen op weg naar het kampioenschap!

Om 18u15 spelen de heren B tegen Waregem, om 20u30 zal de A ploeg spelen tegen Esneu St. Michel. 

Om de titel te vieren mogen alle jeugdspelers van BBC Latem-De Pinte en BBC Deinze-Nazareth samen met 1 familielied gratis binnen!

Tot zaterdag?!

  

  

De U14A hebben zich geplaatst voor zowel de halve finale in de Beker Van Vlaanderen (BvV) als ook de halve finale Beker van Oost-Vlaanderen (BOV).
Op 10/03 om 12u zullen onze pupillen het opnemen tegen Limburg United in het OCP voor de BvV. Op 06/04 om 10u45 zullen ze de halve finale BOV spelen op Okapi Aalstar in het Forum.

Onze U18A plaatsten zich voor de halve finale van de Beker van Oost-Vlaanderen en zullen het net als de U14A opnemen tegen Okapi Aalstar.
Zij zullen aansluitend op de U14 spelen op 06/04 om 13u30 in het Forum te Aalst.

Ook de heren C zullen het moeten opnemen tegen Okapi Aalstar in de halve finale en dit op 14 maart in het Forum om 19u30.

Als laatste is ook onze B ploeg geplaatst voor de halve finale van de Beker van Oost-Vlaanderen. Zij zullen het opnemen tegen Sgolba Aalter op 24 maart om 17u in het Sportpark in Aalter. 
Bovendien staan onze heren B nog steeds op een gedeelde eerste plaats met Gent-Oost Eagles!

Tot slot willen we ook nog even de sportieve prestaties van onze heren A in beeld zetten! Zij staan op de eerste plaats in het klassement in TDM2 en met 3 winst wedstrijden meer dan Falco Gent die op de 2de plaats staat. Met nog 5 wedstrijden op het programma komt de titel steeds meer in zicht!
Op 24 maart spelen zij hun volgende thuiswedstrijd om 17 uur tegen Belleflame in het OCP; de laatste thuiswedstrijd zal doorgaan op 06/04 om 20u30 tegen Esneux.

Noteer dus snel al deze datums in uw agenda, onze ploegen kunnen immers alle steun gebruiken op weg naar de finales! We rekenen dan ook op al onze supporters!

Indien we de halve finales winnen, zullen de finales gespeeld worden in het weekend van 17, 18 en 19 mei in sporthal Bergenmeers in Destelbergen. Meer info over de finales kan u binnenkort vinden via deze link.

 

  

Naar goede traditie organiseerden we ook dit jaar onze sponsoravond, waarbij we onze sponsors uitnodigen voor een wedstrijd van onze A ploeg en ze gedurende die avond in de watten leggen. We delen graag enkele sfeerbeelden van deze avond, en wensen onze sponsors te bedanken voor hun steun aan onze club!

  Lees meer...

De aanduidingen voor de maand maart en april kan u hier downloaden.
Indien je zelf niet aanwezig kan zijn, dien je zelf voor vervang te zorgen. 

  

Een overzicht van de clubrefs voor januari en februari kan u hier vinden. Indien je niet aanwezig kan zijn dien je zelf voor vervanging te zorgen. 

  

BBC Deinze-Nazareth en BBC Latem-De Pinte gaan vanaf 1 januari 2019 een verregaande samenwerking aan op sportief en organisatorisch vlak om toe te werken naar een fusie die we willen realiseren tegen het seizoen 2019-2020. Een nodige voorwaarde hiervoor is het herbevestigen en uitbreiden van de steun vanuit de verschillende gemeente- en stadsbesturen. Hiervoor zijn reeds de eerste stappen gezet.

Deze samenwerking met het oog op een fusie starten we om volgende redenen:

 • Beide clubs delen de overtuiging dat basketbal een sport is waarbij elke speler heel veel plezier kan beleven en dit op én naast het veld.
 • Om hierin te slagen is het noodzakelijk om onze basis te verbreden. Door breed en genderneutraal in te zetten op alle leeftijdscategorieën en niveaus, van het zeer competitieve top division 2A over de landelijke, provinciale en gewestelijke competities, kunnen we alle talenten met voldoende plezier aan bod laten komen.
 • Basketbal Vlaanderen zet duidelijk bakens uit in de richting van schaalvergroting, efficiëntie en professionalisering van het bestuur. Het is de wil van beide clubs om hierin eerder vroeger dan te laat mee te stappen.
 • De hervorming van de competitie in 2019-2020 maakt het voor kleinere clubs lastig om op een evenwichtige manier de juiste teams samen te stellen die voldoende fun beleven.

 

  Lees meer...

We nodigen jullie van harte uit op onze nieuwjaarsreceptie: de formule is een avondreceptie met aansluitend de match van onze A-ploeg tegen GSG Aarschot A op zaterdag 19 januari 2019.

Jullie worden verwacht vanaf 19u30 in de kantine van het OCP (Polderbos, De Pinte) waar de wedstrijd van onze B-ploeg tegen RHK Oostende A kan worden gevolgd (18u15).

Om 20u30 supporteren we dan uit volle borst voor onze heren A.

Tijdens de pauze geven we op het C-terrein een Three-point shooting contest voor jongeren tot 12 jaar.

Na de match bieden we u opnieuw een drankje en een hapje aan. 

  

Afgelopen weekend werden er voor de 2de keer koeken verkocht in het OCP tijdens de wedstrijden. Tijdens deze 2 weekends werden er 231 dozen verkocht, een goede start van onze actie! 
De winst van de koekenverkoop is volledig ten voordele van onze jeugdwerking en helpt ons bij de kosten voor de zaal, coaches, scheidsrechters, inschrijvingen bij Basketbal Vlaanderen, ... 

Wenst u koeken te bestellen voor de kerstvakantie? Bezorg dan snel uw bestelformulier aan uw afgevaardigde voor 10 december, en dan kan u uw koeken afhalen voor de kerstvakantie! (Ook na 10 december kan u uiteraard nog koeken bestellen!)

  

Noteer 19 januari alvast in uw agenda, want dan zal onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie doorgaan in de cafetaria van het OCP! Om 18u15 speelt de B ploeg tegen RHK Oostende, om 20u30 speelt de A ploeg tegen GSG Aarschot. Net als vorige jaren bieden we u een drankje en een hapje aan op deze avond. 

Plaats de nieuwjaarsreceptie meteen in uw agenda, via deze link!